top of page
 • Wat is het verschil tussen een lucht-lucht en een lucht-water warmtepomp?
  Welke warmtepomp het beste bij u past, hangt af van uw specifieke situatie en behoeften. Lucht-lucht warmtepomp Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze warmte om de lucht in uw huis te verwarmen. Het is een 'airco-achtig' systeem dat kan worden omgedraaid om in de zomer te koelen. Het belangrijkste voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat het relatief eenvoudig te installeren is en dat het geen grote aanpassingen aan uw huis vereist. Lucht-water warmtepomp Een lucht-water warmtepomp haalt ook warmte uit de buitenlucht, maar in plaats van de lucht in uw huis te verwarmen, gebruikt het systeem het water in uw huis. Het water wordt verwarmd en vervolgens door het verwarmingssysteem van uw huis gepompt. Dit type warmtepomp is iets complexer in installatie en vereist meestal een watergevuld systeem zoals vloerverwarming of radiatoren. Wat is het exacte verschil? Het belangrijkste verschil tussen een lucht-lucht en lucht-water warmtepomp is dus de manier waarop de warmte wordt overgedragen aan uw huis. Een lucht-lucht warmtepomp verwarmt de lucht, terwijl een lucht-water warmtepomp het water in uw verwarmingssysteem verwarmt. Dit heeft invloed op de installatiekosten en de mate van aanpassingen die nodig zijn voor uw huis. Een ander verschil is het rendement van beide systemen. Over het algemeen heeft een lucht-water warmtepomp een hoger rendement dan een lucht-lucht warmtepomp. Dit komt doordat het verwarmen van water efficiënter is dan het verwarmen van lucht. Hierdoor kan een lucht-water warmtepomp u helpen om nog meer te besparen op uw energierekening. Welke warmtepomp past het beste bij u? Welke warmtepomp het beste bij u past, hangt af van uw specifieke situatie en behoeften. Als u al een watergevuld verwarmingssysteem in uw huis heeft, kan een lucht-water warmtepomp een goede keuze zijn. Als u echter op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om uw huis te verwarmen, dan kan een lucht-lucht warmtepomp de beste optie zijn. Vraag professioneel advies Het is belangrijk om professioneel advies te vragen aan een gekwalificeerde installateur voordat u een beslissing neemt. Bij Koeltechniek Vermeulen kunnen wij u helpen bij het bepalen welk type warmtepomp het beste past bij uw huis en uw individuele behoeften.
 • Waarom laat u zich best altijd adviseren door een erkend Daikin installateur?
  Kennis: welke systemen passen het best bij uw project? Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een erkend Daikin installateur, zoals Koeltechniek Vermeulen, wanneer u op zoek bent naar een airconditioning- of verwarmingssysteem. Een erkende installateur heeft de juiste kennis en expertise om u te helpen bij het vinden van het juiste systeem voor uw specifieke behoeften en omstandigheden. Een erkend Daikin installateur zal u adviseren over de meest geschikte Daikin systemen voor uw woning of bedrijf, rekening houdend met factoren zoals de grootte van de ruimte, de isolatie, de luchtkwaliteit, uw persoonlijke voorkeuren en uw budget. Bovendien zijn erkende installateurs op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van airconditioning- en verwarmingstechnologieën, zodat u verzekerd bent van de meest efficiënte en duurzame systemen. Correcte installatie Een erkend Daikin installateur zal niet alleen advies geven over de juiste systeemkeuze, maar ook over de installatie en het onderhoud van uw systeem. Een correcte installatie is van cruciaal belang voor een optimale werking van uw airconditioning- of verwarmingssysteem. Door te kiezen voor een erkend installateur bent u verzekerd van een professionele installatie en onderhoudsservice, wat de levensduur en prestaties van uw systeem ten goede zal komen. Bij Koeltechniek Vermeulen kunt u terecht voor professioneel advies en een uitstekende service, zodat u altijd kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.
 • Kunnen airco’s uw woning ook verwarmen?
  Hoewel airconditioners vooral bekend staan om hun vermogen om de lucht te koelen tijdens warme zomerdagen, zijn er ook airco's op de markt die kunnen worden gebruikt voor het verwarmen van woningen. Dit type airco is een zogenaamde omkeerbare airconditioner, ook wel bekend als een warmtepomp. Een omkeerbare airconditioner werkt op dezelfde manier als een gewone airco, maar kan ook worden omgekeerd om warme lucht in plaats van koude lucht in een ruimte te blazen. De airco haalt warmte uit de buitenlucht en transporteert deze naar binnen, waardoor de temperatuur in huis wordt verhoogd. Op deze manier kan de airco ook als een efficiënte en energiezuinige verwarming worden gebruikt, vooral in de mildere wintermaanden. Een groot voordeel van omkeerbare airco's is dat ze efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen omdat ze minder energie verbruiken. Omdat ze gebruik maken van warmte uit de buitenlucht, hebben ze minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren als een traditioneel verwarmingssysteem. Dit kan resulteren in lagere energierekeningen en minder milieubelasting. De omkeerbare airco is een geweldige optie voor het verwarmen van uw woning op efficiënte wijze tijdens wintermaanden, terwijl u tegelijkertijd profiteert van het koelvermogen tijdens de zomermaanden.
 • Heeft elke airco een buitenunit en hoe wordt deze geinstalleerd?
  Niet elke airco heeft een buitenunit, maar de meeste systemen die bedoeld zijn om een hele kamer of een hele woning te koelen, maken gebruik van een buitenunit. Dit type airconditioning heet een split-systeem en bestaat uit twee delen: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit is het deel dat zich in de te koelen ruimte bevindt en verantwoordelijk is voor het afkoelen van de lucht. De buitenunit bevindt zich buiten de woning en is verantwoordelijk voor het afvoeren van de warmte die de airconditioner uit de binnenlucht haalt. Het installeren van een split-airconditioningsysteem met buitenunit is meestal een klus voor een professionele installateur. Dit omdat het plaatsen van de buitenunit en het verbinden van de leidingen tussen de binnen- en buitenunit enige technische kennis vereist. Bij de installatie moet er rekening gehouden worden met verschillende factoren zoals de afstand tussen de binnen- en buitenunit, de grootte van de te koelen ruimte en de elektrische aansluitingen. Als de airco eenmaal geïnstalleerd is, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Dit omvat het regelmatig reinigen van de filters en het laten uitvoeren van periodiek onderhoud door een professionele technicus. Door regelmatig onderhoud kan de levensduur van de airco worden verlengd en kunnen energiekosten worden bespaard. Contacteer ons gerust voor meer informatie over de installatie van een airconditioning installatie.
 • Welk budget moet je rekenen voor airconditioning in uw woning of kantoor?
  Heeft u behoefte aan een airconditioningssysteem voor uw bedrijf of woning, maar heeft u geen idee van de kosten en specificaties die hierbij komen kijken? Maak dan gebruik van de offerte calculator tool van Koeltechniek Vermeulen! Ontworpen om u snel en gemakkelijk de ideale oplossing voor uw ruimte te vinden. Berekent een indicatie van de prijs van uw airconditioning in slechts enkele stappen. Houdt rekening met het aantal en de grootte van uw ruimtes. U ontvangt een nauwkeurige prijsberekening die past bij uw specifieke behoeften in uw mailbox.
bottom of page